Skoleboller for ulike allergier

Skoleboller er en gammel slager, her er forslag på oppskrifter også for de barna som ikke tåler melk, egg eller gluten. Jeg har satt bollene tett sammen for å få de enda saftigere.
14 skoleboller
3 ½ dl melk som tåles
50 g gjær
100 g meierismør eller melkefri margarin
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
ca. 1 l hvetemel
Eggekrem:
1 -2 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
4 dl melk
6 stk eggeplomme
½ dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
ca. 2 dl stivpisket kremfløte
Melis og kokos kokos
Skoleboller
Varm melken til ca. 37 °C. Løs opp gjæren i melken og tilsett smeltet, avkjølt smør. Tilsett sukker og kardemomme, sikt i mel og arbeid til passe deig. La deigen heve til nesten dobbel størrelse. Trill glatte boller og trykk dem litt ned på midten. La bollene heve til de er lette og fine.
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til. Bland inn stivpisket krem.
Legg rikelig med eggekrem på hver bolle. Stek ved 250 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
Fyll uten egg og melk
Lag vaniljekrem av 2 pk vaniljesaus til koking, tilsett melk som tåles f eks havre, ris eller soyamelk.
(Oatly selger ferdig vaniljekrem uten egg og melk)
Skoleboller uten gluten (ca.7 stk)
500 g glutenfri fin kakemiks
75 g margarin, eventuelt melkefri
3 ss sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
3 dl melk som tåles
1 pk gjær
2 egg
2 ss fiberhusk (blandes i litt av melken)
Melis og kokos
Skoleboller uten gluten
Bland alt det tørre og smuldre margarinen i blandingen. Løs opp gjæren i fingervarm væske. Slå i egg og bland det hele sammen. Settes til heving med plast over i ca 40 min.
Strø litt melblanding på bordet, hell deigen over og bruk 2 slikkepotter til å fordele deigen i emner. Trilles til boller og trykkes flate, legg på en teskje vaniljekrem.
Etterheves i 10-15 min og stekes ved 250 C i 8-10 minutter.
Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
Oppskriftene er hentet fra Allrgikokken, men noe justert.