Teen Spicy svinetaco/kyllingtaco

Denne retten egner seg ypperlig for alle tenåringer. Den er noe tidkrevende å forberede, men ikke mer enn tradisjonell taco. Jeg lover at den er sinnsykt mye bedre enn vanlig taco og om mulig mer populær.
Dette er ren rett som ikke må ha alle ingrediensene, ta det du har.
Spicy taco kan forberedes dagen før, den blir bedre jo lengre den putrer.
Er det noen som ikke spiser svinekjøtt, bytt med kylling – like godt.
Ingredienser 6-8 personer
600 g | svinekjøtt | |
1 | løk | |
5 ss | chilisaus | |
2 ss | chiliflak | |
23ss | soyasaus | |
2 ss | sukker | |
3 -4 | hvitløksfedd | |
2 ss | ingefær | |
4 ss | sesamolje | |
1 ss | sesamfrø | |
3 ss | solsikkeolje | |
tortilla | ||
1 | salat | |
2
1 |
tomat
boks mais |
|
koriander | ||
revet ost | ||
Lime- og soyasaus |
||
6 ss | soyasaus | |
8 ss | limesaft | |
2 | hvitløksfedd | |
8 ss | solsikkeolje | |
1 ts | spisskummen | |
salt og nykvernet pepper | ||
Litt honning hvis du har |
Slik gjør du
- Bland sammen chilisaus, chiliflak, soyasaus, sukker, hvitløk, ingefær, sesamolje og sesamfrø i en liten bolle og bland godt.
- Skjær svinekjøttet i tynne strimler og ha det i en bolle med marinaden. Bland godt, dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet i minst en halv time. Hell resten av marinaden over kjøttet
- Skjær løken i tynne ringer. Varm solsikkeoljen i en stekepanne på medium varme. Ha i svinekjøttet og løken. Når det begynner å frese kan du begynne å røre. Stek alt jevnt til kjøttet er gjennomstekt og løken er myk og lett brunet.
- Varm tortillalefsene i ovnen og server med svinefilet, salat, tomat, mais, løk, koriander og lime- og soyasaus.
Lime- og soyasaus
Finhakk hvitløken. Pisk sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.