Donuts

Ingredienser:
100 gr smør
2 dl melk
50 gr gjær
4 egg mellomstore
4 ss sukker
2 tsj vaniljesukker
1 tsj bakepulver
½ tsj kardemomme
600 gr hvetemel
Olje til fritering
- Smelt smør og tilsett melk – varm til ca 35-37 gr
- Løs opp gjæren og visp inn eggene
- Bland alt det tørre i en bolle og tilsett væsken
- Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet 2-3 min og øk hastighet i 5 min.
- Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse
- Kna deig på bakebord og kjevle ut til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut donuts og la de etterheve i ca 15 min
- Varm olje til ca 165 gr
- Stek i olje til gyldne
- Tørk på papir og rull i sukker/dypp i sjokolade
Vel bekomme!
Oppskriften og bildene har vi fått av Pias hjemmebakeri