Penger som bursdagsgave?

Gaver er supert, men det skjer jo at det dukker opp flere like gaver, eller klær som kanskje er for store eller små. Eller at nyhetsinteressen daler så alt for raskt.
Så om det passer seg slik, kan penger være lettvint – både for giver og mottager. Da kan barnet selv finne det hun eller han har lyst på, eller spare til en større ting. Tiden med at pengegave ikke sømmer seg, er definitivt forbi. Dilemmaet er at det ikke skal bli for mye fokus på summen, eller hvor mye den enkelte gir.
Hvor mye skal vi gi?
Det finnes ikke noe fasitsvar. Jeg vet at ved noen skoler bestemmer foreldrene seg for hvilken sum som skal gis, for å ha klare retningslinjer.
Lenge har det vært vanlig å gi 50-100 kroner fra første til tredjeklasse og 100-150 kroner fra fjerde til syvendeklasse. På ungdomskolen varierer det nok veldig hvor mye ungdommene gir hverandre.
Hva når flere barn feirer sammen? Etter en liten spørreundersøkelse, har jeg funnet ut at det i Oslo er vanlig å gi 50 –100 kroner uansett alder når flere barn feirer sammen. Det er kommet en debatt i høst hvor mange ønsker at beløpet skal ned fra 100-50 kroner
Jeg lurer veldig på hva som er vanlig rundt i Norge?
Hos oss er det slik at barna ikke åpner konvolutter før alle gjestene har gått.
Det er viktig at barn tidlig lærer seg å ikke sammenligne gaver, men blir glad for det de får. For barn er det helt naturlig å telle penger og regne sammen hvor mye han/hun har fått, men jeg mener at barn ikke skal oppmuntres til å telle penger foran gjestene.
Andre tips:
Hva serveres i barnebursdag?
Kaos ved bursdagsbordet?
Hvordan komme i mål?